-->

Resepi Lempeng Kelapa Thai / Kanom Ba Bin


Lempeng Kelapa Thai / Kanom Ba Bin

Bahan-bahan
200 gm isi kelapa muda (dari 2 biji kelapa)
50 gm kelapa parut putih
200 gm tepung pulut
100 gm tepung beras
200 ml air kelapa
1/2 sudu teh garam
1 biji telur

Penyediaan :
Satukan semua bahan dan gaul rata.

Oles non-stick pan kecil dengan sedikit minyak / marjerin.

Tuang 1 senduk adunan dan masak dengan api perlahan hingga bawahnya sedikit perang.
Terbalikkan dan biar beberapa minit hingga masak.

Lempeng Kelapa Thai / Kanom Ba Bin

Berlangganan update artikel terbaru via email:

0 Response to "Resepi Lempeng Kelapa Thai / Kanom Ba Bin"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel