-->

Resepi Kari Bendi Dan Ikan Bilis

Resepi Kari Bendi Dan Ikan Bilis

Bahan-bahan Kari Bendi Dan Ikan Bilis
250gm bendi, potong
20gm ikan bilis
1 tomato besar, potong
30gm serbuk kari ikan, campurkan dengan sedikit air, jadikan pes.
1-2 sudu besar air asam jawa
600 ml santan sederhana pekat
Garam secukup rasa

Bahan Tumis
1 bawang besar, dihiris
4 bawang putih, dihiris
1 sudu kecil halba
2 tangkai kari daun
3-4 sudu besar minyak

Cara-cara Kari Bendi Dan Ikan Bilis
Panaskan minyak, masukkan bahan tumis dan tumis sehingga wangi.
Masukkan pes kari dan masak hingga pecah minyak.
Masukkan ikan bilis, tomato dan bendi.
Masukkan santan dan air asam jawa.
Kacau dan masak hingga mendidih.
Tutup api dan sedia dihidang dengan nasi.

Berlangganan update artikel terbaru via email:

0 Response to "Resepi Kari Bendi Dan Ikan Bilis"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel