Resepi Semperit Susu Dahlia
Bahan-bahan
250 Buttercup
1/2 cawan gula icing
1/2 cawan susu pekat
1/2 cawan tepung kastard
400gm tepung jagung
1 sudu besar tepung ubikayu
1 sudu kecil esen vanila
Cara-cara :
- Gaul buttercup dan gula icing dengan senduk kayu hingga sebati.
- Masukkan susu pekat dan esen vanilla, gaul rata.
- Masukkan tepung kastard dan tepung ubi gaul sebati.
- Masukkan tepung jagung sedikit-sedikit hingga mendapat doh yang lembut dan tidak melekat di jari.
- Tekan adunan menggunakan acuan samperit di atas loyang yang di alas kertas minyak/baking paper.
- Biarkan selama 1 jam di bawah kipas angin supaya bunga tidak jatuh / kembang selepas bakar.
- Panaskan oven pada suhu 160c dan bakar selama 25 min api atas bawah atau mengikut oven masing-masing.
Semperit Susu Dahlia
0 Response to "Resepi Semperit Susu Dahlia"
Post a Comment