-->

Resepi Semperit Susu Dahlia


Bahan-bahan
250 Buttercup
1/2 cawan gula icing
1/2 cawan susu pekat
1/2 cawan tepung kastard
400gm tepung jagung
1 sudu besar tepung ubikayu
1 sudu kecil esen vanila

Cara-cara :
  1. Gaul buttercup dan gula icing dengan senduk kayu hingga sebati.
  2. Masukkan susu pekat dan esen vanilla, gaul rata.
  3. Masukkan tepung kastard dan tepung ubi gaul sebati.
  4. Masukkan tepung jagung sedikit-sedikit hingga mendapat doh yang lembut dan tidak melekat di jari.
  5. Tekan adunan menggunakan acuan samperit di atas loyang yang di alas kertas minyak/baking paper.
  6. Biarkan selama 1 jam di bawah kipas angin supaya bunga tidak jatuh / kembang selepas bakar.
  7. Panaskan oven pada suhu 160c dan bakar selama 25 min api atas bawah atau mengikut oven masing-masing.

Semperit Susu Dahlia

Berlangganan update artikel terbaru via email:

0 Response to "Resepi Semperit Susu Dahlia"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel