-->

Resepi Macaroons Strawberi And Kelapa


Bahan-bahan:
4 biji putih telur
100g gula halus
1 sudu teh ekstrak vanilla
370g kelapa parut kering kasar
1 cawan strawberi - dipotong dadu

Acuan berlubang yang digris atau dulang yang di alas kertas minyak


Kaedah:
  1. Panaskan ketuhar pada suhu 160*C.
  2. Pukul putih telur, gula, dan vanilla pada kelajuan sederhana sehingga kembang. 
  3. Kaupbalik kelapa ke dalamnya hingga sebati. 
  4. Adunan akan menjadi basah dan melekit. 
  5. Tutup adunan dengan plastik wrap dan biarkan di dalam peti ais selama 30 minit dan kelapa akan menyerap semua cecair.
  6. Sementara itu, tekap strawberi dengan tuala kering. 
  7. Kaupbalik strawberi ke dalam adunan kelapa.
  8. Sudukan adunan ke atas acuan hingga penuh. 
  9. Pastikan bentuknya padat dan kemas.
  10. Bakar sehingga keperangan lebih kurang 20-22 minit.


Macaroons Strawberi & Kelapa

Berlangganan update artikel terbaru via email:

0 Response to "Resepi Macaroons Strawberi And Kelapa"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel