-->

Resepi Biskut Kelapa Lagenda


Bahan-bahan
130 gm mentega
50 gm gula caster
1 kuning telur
200 gm tepung ubi
100 gm tepung gandum
100 gm kelapa parut segar (sangai hingga kekuningan)
1 sudu kecil esen vanila
1/2 sudu kecil baking powder

Cara-cara :
  1. Sejukkan kelapa sangai, kemudian ramas dengan tangan hingga hancur.  Ketepikan.
  2. Pukul mentega dan gula dengan senduk kayu hingga sebati saja.
  3. Masukkan kuning telur, esen vanila dan baking powder, kacau hingga rata,
  4. Masukkan tepung dan kelapa kering, uli hingga menjadi doh.
  5. Canai dan terap dengan acuan, susun di dalam dulang pembakar yang di gris mentega.
  6. Bakar pada suhu 150C selama 30 minit.

Biskut Kelapa Lagenda

Berlangganan update artikel terbaru via email:

0 Response to "Resepi Biskut Kelapa Lagenda"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel